Opći uvjeti poslovanja

print

Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati uplatom putem opće uplatnice u svim poslovnicama banaka, FINA-e ili uredima Hrvatske pošte.

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

PROIZVODI

Označavaju proizvode koje Društvo prodaje.

DRUŠTVO

Terra Madre d.o.o. predstavlja trgovačko društvo Terra Madre društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge osnovano dana 24.06.2021. godine i upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Pazinu pod brojem 130116480.

Temeljne informacije o društvu:

Tvrtka: Terra madre društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge
Skraćeni naziv: Terra madre d.o.o.
Sjedište: Riječka ulica 26, 52420 Buzet
Temeljni kapital: 20.000,00 kn
Matični broj subjekta: 130116480
OIB: 14953230348
Žiro račun: 2340009-1111147780 Privredna banka Zagreb d.d.
Registarski sud: Trgovački sud u Pazinu pod MBS 130116480
SWIFT: PBZGHR2X
IBAN: HR41 2340 0091 1111 4778 0

KUPAC

Kupac proizvoda je svaka fizička osoba koja kupuje proizvode putem Internet trgovine na način kako je to uređeno ovim Općim uvjetima poslovanja tj. koja odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, pošalje narudžbu Društvu i plati odmah ili pouzećem.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici. Djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Trgovac ne snosi nikakvu odgovornost.

CIJENE

Putem Internet trgovine www.terramagica.hr kupcu je omogućena kupnja cjelokupnog asortimana proizvoda koji se nalazi u ponudi i na zalihi Društva.

Sve cijene predstavljaju maloprodajne cijene i izražene su u kunama (HRK) i eurima (EUR) te uključuju PDV i vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje. Navedene maloprodajne cijene vrijede isključivo za kupnju proizvoda putem Internet trgovine i mogu se razlikovati od maloprodajnih cijena u prodavaonicama. Maloprodajne cijene vrijede u slučaju plaćanja dolje navedenim načinima i pod dolje navedenim uvjetima.

Istaknute maloprodajne cijene važe u trenutku zaprimanja narudžbe.


Akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Usluga dostave nije uračunata u cijenu proizvoda.

NAČIN I POSTUPAK PLAĆANJA

Plaćanje proizvoda i troškova dostave može se izvršiti na jedan od sljedećih načina:

  • HT PayWay online naplatom za plaćanje kreditnom ili debitnom karticom                                                             

Naručeni proizvodi mogu se platiti online jednom od ovih kreditnih kartica: Premium Visa, MasterCard®, Diners, Visa ili Maestro jednokratno.

  • OPĆOM UPLATNICOM. Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati

uplatom putem opće uplatnice u svim poslovnicama banaka, FINA-e ili uredima Hrvatske pošte. Nakon potvrde narudžbe, Društvo prosljeđuje elektroničkom poštom podatke potrebne za plaćanje općom uplatnicom. Sve podatke potrebno je točno upisati u opću uplatnicu i izvršiti uplatu u roku. Plaćanje općom uplatnicom vrijedi za plaćanja u Republici Hrvatskoj.

  • INTERNETSKIM BANKARSTVOM. Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati internetskim bankarstvom bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja. Nakon potvrde narudžbe Društvo prosljeđuje elektroničkom poštom sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja.
  • GOTOVINOM – POUZEĆEM (uz naplatu otkupnine). Prilikom preuzimanja pošiljke dostavljaču se plaća cjelokupni iznos naveden u računu uključujući i trošak dostave uvećan za 5,00kn (5,00 kn je cijena usluga otkupnog rukovanja), Plaćanje pouzećem vrijedi za plaćanja u Republici Hrvatskoj.

Napomena: Kupac snosi troškove plaćanja: naknade banke, FINA-e, pošte i sl.

IZJAVA O SIGURNOSTI

HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) certifikat sa 256-bitnom enkripcijom podataka te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između HT PayWay sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem „vatrozida“ (firewalla).

      

IZJAVA O KONVERZIJI

Cijene u drugoj valuti (za korisnike izvan Republike Hrvatske)

Naplata se uvijek vrši u Hrvatskim Kunama.  

Iznos koji će teretiti Vašu kreditnu karticu dobije se na način da se Hrvatska Kuna pretvara u Vašu valutu prema trenutnoj tečajnoj listi Hrvatske Narodne Banke. Kada se Vama naplaćuje iznos se pretvara u Vašu valutu prema tečaju kuće kreditne kartice kojom ste platili.

Kao rezultat pretvaranja valuta može doći do male razlike u cijeni od one koja je naznačena na našoj internet stranici.

SLIKE I INFORMACIJE O PROIZVODIMA

Slike i opisi ne moraju nužno biti identični proizvodu. Društvo zadržava pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda.


Slike proizvoda su ilustrativne prirode te slika koja ilustrira proizvod na internetskoj stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda. Slike proizvoda kupcu su prikazane samo u svrhu informiranja i približnog određivanja karakteristike proizvoda, bez jamčenja jednakosti.


Društvo se obvezuje pokušati u najvećoj mogućoj mjeri osigurati ažurnost i točnost informacija na internetskim stranicama, osobito u odnosu na cijenu ponuđenih proizvoda i usluga. Društvo ne odgovara za eventualne pogreške u opisu proizvoda, slika te pogreške nastale prilikom promjena cijena i ažuriranja stranica.


U slučaju takove pogreške, a osobito ukoliko cijena istaknuta na internetskim stranicama iz bilo kojeg razloga ne bi odgovarala stvarnoj cijeni proizvoda, Društvo će bez odgode obavijestiti Kupca o istoj te mu omogućiti da isti otkaže odnosno izmijeni narudžbu.

PRAVA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA

Sva autorska prava, zaštitni znaci i druga prava intelektualnog vlasništva u svim tekstovima, slikama i drugim materijalima na ovoj web stranici su vlasništvo Terra Madre d.o.o. (naziv tvrtke) ili su uključena uz dozvolu relevantnog vlasnika.

Dopušteno vam je da pregledate ovu web stranicu, reproducirate njene dijelove tiskanjem, preuzimanjem na tvrdi disk ili u svrhu distribucije drugim pojedincima. Ovo može biti učinjeno pod uvjetom da ne izvršite povredu svih oznaka autorskih prava i drugih vrsta vlasništva, kao i da takve reprodukcije sadrže zaštitni znak. Nikakva reprodukcija bilo kojeg djela ove web stranice ne može se prodavati niti distribuirati radi ostvarivanja poslovne dobiti, niti se može modificirati ili inkorporirati u bilo koji drugi rad, publikaciju ili web stranicu.

Zaštitni znaci, logovi, likovi i uslužne marke (zajedno „Zaštitni znaci“) prikazani na ovoj web stranici pripadaju Terra Madre d.o.o. ili su uključena uz dozvolu relevantnog vlasnika. Ništa sadržano na ovoj web stranici neće se tumačiti kao dodjeljivanje bilo kakve licencije ili prava korištenja bilo kojeg Zaštitnog znaka prikazanog na ovoj web stranici. Vaša uporaba/zlouporaba Zaštitnih znakova prikazanih na ovoj web stranici, ili bilo kojeg drugog sadržaja na ovoj web stranici strogo je zabranjena, osim kako je predviđeno ovim Uvjetima. Također Vas obavještavamo da će Terra Madre d.o.o. uporabiti zakonom dozvoljena sredstva radi zaštite svog zakonskog prava intelektualne vlasništva.

OSNOVNI UVJETI

OVI OPĆI UVJETI:

  • upravljaju svim narudžbama i kupnjama od Društva na bilo koji način. Što se tiče kupnje putem Interneta, pogledajte našu stranicu kako biste pročitali dodatne specifične odredbe,
  • primjenjuju se na Vaše učešće kao člana kluba Društva i pružanje Proizvoda i Usluga,
  • mogu biti izmijenjeni od strane Društva u bilo kom trenutku, slanjem obavijesti ili objavom na stranici terramagica.hr.

NARUDŽBE

Vrše se putem interneta  na web stranici www.terramagica.hr. Sve narudžbe podliježu ograničenjima raspoloživosti zaliha.

Društvo zadržava pravo potpunog ili djelomičnog odbijanja narudžbe, ili pravo da zatraži avansno plaćanje vrijednosti narudžbe, u slučaju otkrivanja slabije kreditne sposobnosti potencijalnog kupca.

ISPORUKA I PRIHVAĆANJE

Društvo će uložiti sve napore kako bi isporučilo Proizvode i Usluge na adresu navedenu u Vašoj narudžbenici, u roku od dva radna dana na području Republike Hrvatske, u roku od tri radna dana za zemlje iz Regije (Srbija, BiH, Crna Gora) te u roku od 5 radnih dana na području Europske unije. Društvo se obvezuje dostaviti narudžbe najkasnije u roku od 15 radnih dana od potvrde narudžbe. Ako, iz određenog razloga ili zbog više sile, gore spomenuto poželjno vrijeme isporuke ne može biti ispoštovano, bit ćete pravodobno obaviješteni.

Ako želite da se isporuka Proizvoda ili Usluga vrši na drugačiji način od onog koji predviđa Društvo, takav zahtjev morate dostaviti Društvu i, ukoliko isti bude prihvaćen, platiti sve povezane troškove.

Vlasništvo nad Proizvodima i svi obuhvaćeni rizici prenose se na vas u trenutku kada vam je roba predana u posjed.

Ugovorni partner za isporuku robe kupcima je DPDCroatia d.o.o. te se trošak dostave obračunava  sukladno važećem Ugovoru sklopljenom između Društva i DPDCroatia d.o.o.

MATERIJALNI NEDOSTATAK

Potrošač ima pravo na vraćanje neispravne robe, u roku od 15 dana od preuzimanja robe.

Društvo prihvaća vraćanje samo one robe koja je potpuno nova i u originalnom stanju i ambalaži, uz prateće fakture. Pod takvim uvjetima, Društvo će nadoknaditi iznos plaćen za vraćene proizvode u roku od 15 dana od dana primitka takvih proizvoda. Vi ćete snositi sve troškove poštarine u svezi sa vraćanjem novca.

Vi ste odgovorni za provjeru količine i kvalitete robe prilikom isporuke i, u slučaju neispravne robe, dužni ste o tome obavijestiti Društvo u roku od 15 dana od dana primitka robe. Ako je proizvod koji ste kupili zaista neispravan, Društvo ga može popraviti ili zamijeniti ili vam vratiti novac sukladno Vašim zakonskim pravima. Ako ne obavijestite Društvo u navedenom roku od 15 dana, narudžba će se smatrati prihvaćenom.

Kada se vraćanje izvrši na ispravan način, Društvo će zamijeniti vraćenu robu, ukoliko se pokaže da je ista neispravna, ili će nadoknaditi plaćenu cijenu, u roku od najviše 15 dana od dana primitka vraćene robe.

PREDUGOVORNA OBAVIJEST

Odredbom čl. 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača propisano je kako trgovac, prije nego što potrošač sklopi ugovor izvana poslovnih prostorija, odnosno ugovor na daljinu ili bude obvezan odgovarajućom ponudom mora na jasan i razumljiv način obavijestiti potrošača o svemu što je navedeno u Predugovornoj obavijesti.

Pri naručivanju proizvoda sredstvima daljinske komunikacije potrošač će biti odmah upoznat s svim propisnim podacima iz članaka 57. st. 1. a u svezi s. čl. 66. st. 2. Zakona o zaštiti potrošača.

Ukoliko potrošač nakon pregleda i razumijevanja ponude i Predugovorne obavijesti, pošalje narudžbu, smatra se da time sklapa ugovor o kupoprodaji. Potvrdom narudžbe kupac se obvezuje na plaćanje po uvjetima ponude ukoliko je roba ili usluga dostupna.

Predugovorna obavijest je dostupna na www.terramagica.hr

UGOVORI NA DALJINU

Na naručivanje robe i usluga na daljinu, putem interneta u cijelosti se primjenjuju relevantne odredbe Zakona o zaštiti potrošača.

Smatra se da je Ugovor sklopljen u trenutku kada Potrošač prihvati ponudu odnosno kada u ovom slučaju Društvo, primi izjavu da potrošač ponudu prihvaća odnosno kada plati cijenu ili učini nešto što se s obzirom na ponudu, raniju praksu ili običaje može smatrati prihvatom.

Imate pravo jednostrano raskinuti Ugovor o prodaji robe na daljinu, u roku od 14 dana od dana predaje robe u vaš posjed, ili posjed treće osobe koju ste odredili, a koja nije prijevoznik. Robu nam morate vratiti, na vaš trošak.

Isključeno je pravo kupca na jednostrani raskid Ugovora o prodaji na daljinu, u slučajevima iz čl.79. Zakona o zaštiti potrošača, ako su isti primjenjivi na ugovorni odnos s kupcem.

TRAJANJE UGOVORA

Ugovor koji Kupac sklapa s Društvom jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti kupnje sastavni su dio ugovora.

Ugovor na daljinu-preuzimanje.pdf

Ugovor na daljinu-preuzimanje.doc

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Potrošač može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Za ostvarivanje prava na jednostrani raskid Ugovora, Kupac je dužan obavijestiti Društvo o svojoj odluci prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, na adresu Riječka ulica 26, 52420 Buzet ili elektroničkom poštom na support@terramagica.hr u kojoj je Kupac dužan navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat novca.

Robu ste dužni vratiti ili predati  bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Izravne troškove povrata robe Kupac/Potrošač snosi sam.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora nalazi se na našoj mrežnoj stranici te isti možete elektronički ispuniti i poslati.

COOKIES

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kako bi web stranica radila pravilno te kako bismo bili u stanju provoditi daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies ).

Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookiesa. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti. Ako nastaviš s pregledom stranice, smatrat ćemo da si suglasan/na s korištenjem.

- SLAŽEM SE -

ODGOVORNOST

U pogledu Proizvoda i Usluga, jedina odgovornost Društva je ograničena kako je izričito navedeno u ovim Uvjetima prodaje. Sve druge odgovornosti su isključene u mjeri u kojoj je to dopušteno zakonom. Društvo u cijelosti preuzima odgovornost za materijalne nedostatke robe, sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima.

Društvo nema nikakvu odgovornost (bilo ugovornu, ne-ugovornu ili drugu) glede bilo kakve izravne, specijalne, posljedične ili neizravne štete, uključujući gubitak prihoda koji može rezultirati iz prodaje opisane u ovom tekstu.

JAMSTVA

Korištenje ove web stranice vam je omogućeno na „kako jest“ i „kako je dostupno“ osnovi, te sukladno tome,  Terra Madre d.o.o.  ne daje nikakve garancije bilo koje vrste, bilo izričite, implicitne, zakonske ili druge (uključujući implicitne garancije utrživosti ili zadovoljavajuće kvalitete i pogodnosti za određenu svrhu) uključujući garancije ili tvrdnje da će materijal na ovoj web stranici biti potpun, točan, pouzdan, pravodoban, bez povrede trećih strana, da će pristup ovoj web stranici biti bez prekida ili bez pogrešaka ili bez virusa, da će ova web stranica biti sigurna, da su bilo koji savjet ili mišljenje dobiveni od strane Terra Magica d.o.o. putem ove web stranice točni ili da se na njih može osloniti te se sukladno navedenom izričito odriče bilo kakvih tvrdnji ili jamstva ili odgovornosti u svezi s istim.

 

Mi zadržavamo pravo ograničenja, suspenzije, ili prekida Vašeg pristupa ovoj web stranici ili bilo kojoj funkciji ove web stranice ili bilo kojoj funkciji ili djelu iste u bilo kom trenutku, bez obavijesti.

ISKLJUČENJE ODGOVORNOSTI

Terra Magica d.o.o. i/ili bilo koja druga strana koja sudjeluje u kreiranju, proizvodnji ili isporuci ove web stranice u naše ime neće snositi nikakvu odgovornost za bilo kakve izravne, slučajne, posljedične, neizravne, posebne ili kaznene štete, troškove, gubitke ili odgovornosti koje na bilo koji način proiziđu iz Vašeg pristupa, korištenja, nemogućnosti korištenja, promjene u sadržaju ove web stranice ili iz bilo koje druge web stranice kojoj pristupite putem veze s ove web stranice ili u mjeri u kojoj to dopušta važeći zakon, iz bilo kojih radnji koje poduzimamo ili ne poduzimamo, kao rezultat bilo koje elektroničke pošte koju nam pošaljete.

Terra Magica d.o.o. i/ili bilo koja druga strana koja sudjeluje u kreiranju, proizvodnji ili isporuci ove web stranice neće se smatrati odgovornom za održavanje materijala i usluga dostupnih na ovoj web stranici, niti za obavljanje bilo kakvih korekcija, ažuriranja ili objave novih inačica u svezi s navedenim. Svi materijali na ovoj web stranici mogu biti promijenjeni bez prethodne najave.

Osim toga, Terra Magica d.o.o. se neće smatrati odgovornim za bilo kakav gubitak nastao zbog virusa koji mogu zaraziti Vašu računalnu opremu ili drugu imovinu zbog korištenja, pristupa ili preuzimanja bilo kakvog materijala s ove web stranice. Ako odlučite preuzimati materijal s ove web stranice, činite to na vlastiti rizik/odgovornost.

U najvećoj mogućoj mjeri dopuštenoj važećim zakonom, izričito se odričete svih prava na žalbu protiv društva Terra Magica d.o.o., njegovih službenika, direktora, zaposlenika, dobavljača i programera, a koje mogu nastati u svezi s Vašom uporabom ove web stranice ili pristupom istoj

REKLAMACIJE

Prijava reklamacije se vrši putem elektroničke pošte: support@terramagica.hr. Prijava reklamacije putem elektroničke pošte treba sadržavati ispunjeni Obrazac za prijavu online reklamacije.

Obrazac za reklamaciju-preuzimanje.pdf

Obrazac za reklamaciju -preuzimanje.docxNaručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.
U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju Kupac nije dužan preuzeti pošiljku.
Ostvarenje prava po prijavljenoj reklamaciji ostvaruju se skladno Zakonu o zaštiti potrošača i Zakonu o obaveznim odnosima.

MJERODAVNO PRAVO

Ovi uvjeti podliježu i moraju se tumačiti sukladno zakonima Republike Hrvatske. Društvo će pokušati sve sporne odnose sa svojim kupcima riješiti mirnim putem, ali ukoliko isto ne bi bilo moguće, za rješavanje bilo kakvih sporova koji mogu nastati između Vas i Društva isključivu nadležnost imaju Sudovi u Rijeci.

 

Cijena je prikazana prema fiksnom tečaju konverzije 1 Euro = 7.53450 kn

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »