Otkrijte Istru

print

Istra je na karti svijeta možda mala točkica, ali toliko je raznolika. Čarobna je to zemlja dobrog vina, dobre hrane i dobrih ljudi otvorenog srca. Dopustite nam da vam otkrijemo sve njezine tajne.

category
 • Kultura

  category

  Istra i Italija: od Starog Rima do danas

  Zbog blizine i položaja, gotovo svako doba istarske povijesti na neki je način obilježeno susretima s narodima, državama i kraljevstvima područja današnje Italije. Takvi su susreti svoje tragove ostavili u arhitekturi, spomenicima i kulturi. Kroz popis znamenitosti koje vrijedi pogledati, donosimo vam kratki pregled ovog dinamičnog povijesnog odnosa dviju regija.

  Pročitajte više
  Link
 • Kultura

  category

  Glagoljica: drevno pismo Istre

  Iako postoje brojne teorije kako se glagoljica razvila, uobičajeni stav među slavistima i filolozima jest da ju je u 9. stoljeću po uzoru na grčku azbuku stvorio Konstantin Filozof, monaški Ćiril. I dok su drugi slavenski narodi glagoljicu izbacili najkasnije do 12. stoljeća, među Hrvatima je ostala u upotrebi sve do četrdesetih godina 19.stoljeća, iako ne u svim krajevima u podjednakoj mjeri. 

  Pročitajte više
  Link
 • Kultura

  category

  Kažuni - tajanstveno graditeljsko čudo iz davnina

  Posjet Istri nije potpun ako niste vidjeli pulsku arenu, no unutrašnjost poluotoka krije još jedno graditeljsko čudo -  istarske kažune.

  Pročitajte više
  Link
 • Kultura

  category

  Crkva svetog Stjepana u Sovinjskom Polju

  Slike višestoljetnog života u unutrašnjosti Istre: Crkva svetog Stjepana u Sovinjskom Polju

  Pročitajte više
  Link
category
 • Hrana

  category

  Brza dostava na kućna vrata

  Istraživanje čarolija Istre i istarskih proizvoda trebalo bi biti užitak, ne obaveza. Vi kupujte, mi dostavljamo; bilo gdje, bilo kada. Od 1. svibnja, Terramagica dostavlja proizvode koje odaberete izravno do vaših vratiju – unutar nekoliko sati od narudžbe.

  Pročitajte više
  Link
 • Hrana

  category

  Mirisan i sladak, istarski teranino

  Teran i rakija vole se, jako. Sjedinjeni, uz dodatak začina, daju jedan od omiljenih istarskih likera: teranino.

  Pročitajte više
  Link
 • Hrana

  category

  Tartufi - mirisni dragulji istarskog podzemlja

  Jedna od prvih asocijacija na Istru su – tartufi. Kako i ne kad su ove podzemne gljive gastronomski hit koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim zbog svog prepoznatljivog i specifičnog okusa i mirisa.

  Pročitajte više
  Link
 • Hrana

  category

  Istarska malvazija - kraljica među istarskim vinima

  Istra je danas kao vinska regija, između ostalog, prepoznatljiva po svojoj autohtonoj sorti grožđa, malvaziji istarskoj. Ovaj naziv nije ime samo jedne sorte, već obuhvaća velik broj sličnih sorti, koje se uzgajaju na Mediteranu. 

  Pročitajte više
  Link
category
 • Zelena Istra

  category

  Oaza za ljubitelje aktivnog odmora

  Plava Istra, odnosno njen sjeverozapadni dio poznat je po uvalama i plažama na obali kristalno čistog jadranskog mora, ali jednako tako je poznat i po biciklizmu i jednom od paragliderskih centara.

  Pročitajte više
  Link
 • Zelena Istra

  category

  Turizam u Istri: za svakoga ponešto

  Tko god da je jednom posjetio Istru, uvijek se u nju vraćao. Nije teško pretpostaviti zašto je to tako i zašto je Istra već duži niz godina jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija Mediterana. Ona je kroz povijest očaravala čovjeka prije svega svojim prirodnim ljepotama, bilo obalom, plažama i otocima, ili brežuljkastim pejzažem kontinentalnog dijela, s bujnom vegetacijom i bogatim šumama.

  Pročitajte više
  Link
 • Zelena Istra

  category

  Skrivene plaže Istre

  Iako vas Istra zove cijele godine, najviše gostiju dolazi u ljetnim mjesecima.

  Pročitajte više
  Link
 • Zelena Istra

  category

  Četiri zemlje Istre

  Kako bi lakše vizualizirali površinu Istre, možemo je usporediti s gradovima poput Londona, Rima ili Pariza. No, usporedba ne mora stati na površini. Jer koliko London ima pubova, Rim fontana, a Pariz muzeja, toliko i Istra ima različitih prirodnih bogatstava koje su mnogi tek nedavno otkrili.

  Pročitajte više
  Link

Cijena je prikazana prema fiksnom tečaju konverzije 1 Euro = 7.53450 kn

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »